170202 HV71 - Rögle

Försnack och eftersnack till Rögles matcher.
Användarvisningsbild
GrönvitaMike
Inlägg: 4209
Blev medlem: 160519 kl 18:46

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav GrönvitaMike » 170202 kl 22:50

Henrik skrev:Men samtidigt var kanske detta precis en sån käftsmäll man behövde för att inse att det nu bara handlar om att rusta sig för kvalet. Klart att man fortfarande har mycket goda möjlighether att fixa det, även om det naturligtvis inte blir enkelt att avfärda ett segerrusigt topplag från HA. Men en match till, sen lite uppehåll, slicka sår, ladda om, förhoppningsvis få tillbaks spelare så ska man väl kunna få ihop ett hållbart spel, några vinster och lite självförtroende inför kvalet. :-)
Kvällens käftsmäll är bra både för laget och för Masken som nog behöver få in något. Med Cehlin och Wännström är jag inte orolig. Utan dessa blir man ju såklart orolig för då är vår trubbighet sååå tydlig. Lägger dock ingen större vikt vid att möta ett "segerrusigt lag". KHK förlorade förra säsongen ännu mer än vad vi gör i år och de höll sig kvar mot ett segerrusigt allsvenskt lag.
BubsemanNG
Inlägg: 118
Blev medlem: 160426 kl 18:46

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav BubsemanNG » 170202 kl 23:09

Om vi fortsätter förlora kan vi rent utav likt Karlskrona slå ur underläge i kvalet. Vilket torde passa kvalspecialisterna RBK alldeles utmärkt. Likt AIK kanske Mora kan bli favoriter till och med.......
Henrik
Inlägg: 1358
Blev medlem: 160506 kl 16:16

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav Henrik » 170202 kl 23:23

Som ni är inne på, så gäller det i varje läge att bygga på de ljusglimtar som finns och försöka vända alla situationer mentalt till sin fördel.
När kvalet börjar kan det t.ex. för någon kännas fördelaktigt att betrakta SHL-platsen som redan förlorad alternativt utmanad. Nu gäller det i stället att återta platsen inför nästa år, i mer av en finalserie. Ett slutspel där det gäller allt eller inget.
Tills dess är det under alla förhållande bra om man kommer väl förberedd. Någon vinst är nog en nyttig del i det.
Oavsett, it ain't over til' the fat lady sings...och vi får ju i alla fall bita på naglarna in i det sista!
Användarvisningsbild
Flying Farang
Inlägg: 724
Blev medlem: 150401 kl 21:55
Ort: Krungthep Mahanakorn

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav Flying Farang » 170203 kl 04:47

Gick och la mig efter andra, man har ju ett jobba att sköta här...

Vi måste alltså vinna 6 matcher för att komma förbi Örebro och det återstår 12. Förutsatt att Örebro då förlorar alla sina matcher. Kommer givetvis inte att hända. Bättre att satsa på att komma "sist" och få den på papperet iallafall enklare vägen tillbaka.

Det gäller att slipa på spelet under landslagsuppehållet, kanske ut på någon team building grej för att förbereda oss på kvalet. Samt skicka ut tränarstaben på att granska både troliga och potentiella kvalmotståndare.
Användarvisningsbild
Demon-Willaume
Inlägg: 1538
Blev medlem: 090224 kl 23:29
Ort: Ängelholm
Kontakt:

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav Demon-Willaume » 170203 kl 11:26

Jag förstår resonemanget kring att det är bättre att komma sist men det är inget vi vet. Kan vara ett lag som med jävla tur kvalar sig fram och sen faller ihop. Ett grisande bik med domarna på sin sida ser inte jag som en vunnen matchserie på förhand. En grej som talar emot bik är att dom aldrig varit i den sitsen tidigare. Mora kan nog vara kyligare.

Lag jag inte vill ha är modo och aik och definitivt inte vik. Skulle dom ta sig till kval kan dom göra en lex lyxfällan och få sin "hämnd" på oss.
Användarvisningsbild
fidelis
Inlägg: 302
Blev medlem: 140106 kl 17:08

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav fidelis » 170203 kl 12:54

Demon-Willaume skrev:
Lag jag inte vill ha är modo och aik och definitivt inte vik. Skulle dom ta sig till kval kan dom göra en lex lyxfällan och få sin "hämnd" på oss.


Känns väl rätt troligt å andra sidan att såväl AIK som Västerås missar kval helt och hållet. VIK har visserligen vunnit en hel del på sistone, men de är trots allt nio poäng bakom kval och är egentligen närmre botten än topp åtta. AIK kan bli tuffa med publiken i ryggen i ett kval, men om de når dit så är det efter en högst medioker grundserie som inte direkt injicerat en enorm dos självförtroende i spelarna.

Jag är mest rädd för Mora för närvarande. Modo tyckte jag såg rätt läskiga ut på pappret efter att de värvade Jordan Smotherman, men de imponerade ju knappast mot IK Pantern i alla fall. Det var visserligen bara en match av många, men de stack inte ut som något lag som kommer utmana om en plats i SHL då i alla fall. Pantern för övrigt ser ut att vara sjukt jobbiga att möta, men kravet på eget kapital lär stoppa de från att gå upp. Om så ändå sker - får ett SHL eller annat HA-lag uppflyttningsplatsen?

För övrigt är det på sin plats, med tanke på vilken tråd jag trots allt skriver i, att konstatera att gårdagens förlust sved riktigt rejält. Förhoppningsvis blev det en väckarklocka för både spelare och ledare, annars går vi kanske mot en mindre trevlig vår.
Användarvisningsbild
eleganten
Inlägg: 2260
Blev medlem: 081008 kl 08:47
Ort: Göteborg

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav eleganten » 170203 kl 14:18

fidelis skrev:Jag är mest rädd för Mora för närvarande.


Samma här.
Användarvisningsbild
ogilthorpe
Inlägg: 3329
Blev medlem: 070509 kl 19:39
Ort: Ängelholm
Kontakt:

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav ogilthorpe » 170203 kl 17:05

Håller med. Mest rädd för Mora/Bik och av dessa två mest BIK.

AIK är ju halvt i kris och jag Modo brottas fortsatt med att få ihop det, trots vässat lag.

Tycker oavsett att Rögle borde ha riktigt goda chanser i en lång serie.
Användarvisningsbild
Bourque
Inlägg: 283
Blev medlem: 170121 kl 23:57

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav Bourque » 170203 kl 17:27

Demon-Willaume skrev:För övrigt är det på sin plats, med tanke på vilken tråd jag trots allt skriver i, att konstatera att gårdagens förlust sved riktigt rejält. Förhoppningsvis blev det en väckarklocka för både spelare och ledare, annars går vi kanske mot en mindre trevlig vår.


Ja, så här dagen efter gårdagens förnedring så är besvikelsen fortfarande stor. Om man på något sätt ändå ska försöka fundera ut något som man - som Demonen säger - kan använda som väckarklocka så är det väl att så här får det under inga som helst omständigheter se ut. Ingen kommer undan med hedern i behåll och jag tror att även de "minst brydda" i truppen känner att insatsen var ett hån mot alla som lever med och för Rögle BK. Det är helt enkelt dags att knyta näven i byxan och sluta att älta om att "man har bra snack" osv. Bevisa nu för Rögles fans att ni kan i praktiken också!

Jag utgår - påspätt av gårdagens insats - från att det jobbas på högvarv på kansliet för att förstärka innan transferdeadline.

Beträffande diskussionen kring kvalmotståndare så håller jag med om att MoDo vore en mardröm. Med tanke på den senaste tidens rutinerade förstärkningar och att föreningen andats SHL/Elitserie-luft i en jävla massa år sedan Jesus satt i träslöjden skulle jag bli mycket förvånad om dom inte frustar sig igenom "Meca Hockey Race" (eller vad nu förkvalserien heter i år). Sedan får man en besviken motståndare (tippar Karlskoga) som fallit på målsnöret i den allsvenska finalen och även om hemmaplansfördelen är på Karlskogas sida i den matchserien så tror jag MoDo med vind i seglen grejar en plats till kval mot lag 13 i SHL. En mardröm för Leksand. Eller Örebro. I mina ögon.

Mora å sin sida har i dagsläget 14 poäng ner till tredjeplatsen. Emellertid kan det svänga innan serien är slutspelad, men om vi förutsätter att de spelar som de gjort under hela säsongen så vinner dom Hockeyallsvenskan. Vad man som Röglesupporter kan hoppas på är att lite bekvämlighet infinner sig med tanke på glappet nedåt till Pantern. Föregående omgångs lasiga 2-4-förlust kanske kan vittna om detta. Förvisso krävs det att man behåller skärpan för att slå Karlskoga i Hockeyallsvenska finalen. Nobelhallen är som vi vet ingen arena man dansar hem poäng i. Men jag tror hemmaplansfördelen avgör till förmån för dalmasarna här.

För Rögles del då? Hur som helst så har vi 4 hemmamatcher i kvalet. Första matchen kommer att sätta ton på det hela. En förlust i Lindab Arena vore förödande för ett redan pressat lag som Rögle. Fraser behöver verkligen komma i form och varje middagsbön framöver borde innehålla väl valda ord om att Wännström och/eller Cehlin blir spelklara. Kryddat med en back så ser det skapligt ut ändå.
Tuborg
Inlägg: 1106
Blev medlem: 070508 kl 21:19

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav Tuborg » 170203 kl 18:15

Det laget som jag hade varit mest rädd för är Timrå, så hoppas inte de blir dom.
Henrik
Inlägg: 1358
Blev medlem: 160506 kl 16:16

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav Henrik » 170203 kl 18:19

Håller med om alla bordsböner, men också att RBK bör ha goda möjligheter att fixa ett kval.
Samtidigt. Likt Rooth vill jag hålla ett varningens finger för att gå in i ett kval med loja importer. Varför är Schütz och Granak fortfarande kvar? T.ex Lucas Elvenes och Morten Jensen bör rimligtvis vara vettiga alternativ. Och de kommer att kriga till max i ett kval. Varför flyttar man ner Ryfors i hierarkin efter hans bästa insats? Varför spelar man inte Timothy mer? osv
Användarvisningsbild
GrönvitaMike
Inlägg: 4209
Blev medlem: 160519 kl 18:46

Re: 170202 HV71 - Rögle

Inläggav GrönvitaMike » 170204 kl 14:27

Jag vågar nog säga att jag har sett de allsvenska lagen mer än någon annan här. Säger inte att jag vet mer än er utan vill bara lägga till några saker.

BIK - De lever väldigt mycket på 3 spelare (Larsson, Ejdsell och Lavoie). Tveksam bredd och väldigt lite erfarenhet från kvalspel. BIK är ett av lagen som RBK borde ha bäst chans mot.
Mora - Har både spets och bredd. Ett starkare kollektiv än BIK. Mycket farligare i en lång matchserie. Detta laget bör man helst undvika.
Timrå - Lever väldigt mycket på två spelare (Dahlen, Pettersson). Inga bra offensiva backar. Timrå är luriga men det är ingen skräckmotståndare som Mora t.ex. RBK bör ha god chans mot dessa.
Modo - Väldigt farliga. Har många riktigt tunga och erfarna namn på allsvensk nivå. Får de en bra start på kvalet så kan de gå hela vägen. Modo ska man helst undvika, om de ens lyckas ta sig dit.
AIK - Samma som Modo. Inte fullt lika bra sen Steen lämnade, men fortfarande ett riktigt bra lag på papperet med mycket kvalerfarenhet. Inte lätt att åka till ett fullsatt Hovet och vinna.

Resten av lagen är drömmotståndare. Hade jättegärna velat möta Pantern. Inte för att de är dåliga men för att det borde ge en ordentligt tändvätska för våra spelare.
Förlorar man där så kan man lika gärna lägga ner verksamheten.

Det mesta talar ju för att det blir någon av Mora och BIK om inte Pantern smyger sig upp och petar ner BIK. Mora har fördel av hemmamatcher och det är nog störst chans att vi ställs mot dem.
Jag kommer iaf att hoppas på att BIK vinner, för jag tror att BIK är en behagligare motståndare för RBK. Sen vet vi ju att "allt kan hända i ett kval".

Återgå till "Matchtrådar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 7 och 0 gäster