Det tisslas...

Här skriver vi om sådant som inte passar i kategorierna ovan men som ändå kan vara läsvärt för en Röglesupporter.
Ljunggren
Inlägg: 567
Blev medlem: 040721 kl 13:39

Inläggav Ljunggren » 080308 kl 08:34

Användarvisningsbild
Reading1
Inlägg: 540
Blev medlem: 070509 kl 07:34
Ort: Angel Island

Det tisslas...

Inläggav Reading1 » 080409 kl 15:52

Det tisslas om att grabbar som åker buss till bortamatcherna inte bara lär sig svära, dricka bira och förnedra motståndarfans. Nej, vid varje match framkommer tidigare helt nya talanger och kunskaper -om annat än ishockey, bira och tillhörande accessoarer-
Denna gången var det en gammal trogen Röglesupporter som muntligt redovisade sina kunskaper om pilgiftsgrodan.
Jonas Wahlström på Skansen hade inte gjort det bättre.
Redovisningen gjorde att humöret höjdes något bland annars ganska dämpade Rögle-killar.
I diskussionen vem som hade mest kunskaper om olika avskyvärda djur, framträdde en person som vi kan kalla Viv -taget från serien "The Young Ones"-
Denne man hade stått öga mot öga med en komodovaran vid en av otaliga resor till exotiska platser.
Komodovaranen gillade dock inte uppsynen av mannen ifråga och närmade sig med bestämda steg. "Viv" tog då beslutet att lägga benen på ryggen och springa för allt vad han var värd, med komodovaranen efter sig. Till slut hade mannen nått hem till sitt boende där han berättade att han stängde och låste för att vara på säkra sidan. Så här i efterhand är vi flera som undrar över exakt vilken typ av lås det var för att känna sig på säkra sidan. Var det ett smäcklås?? Var det Abus Granit X-plus lås....eller var det rent av ett kodlås??? Hade du rent av gömt koden för låset så att inte varanen skulle finna det??
En av otaliga teorier som dök upp var att den skrämde mannen helt enkelt hade fått för mycket i sig av den mycket märkliga svampen Varanus Lockus, vilket var orsaken till att han noga låste om sig.
Kontentan av detta: Det är aldrig tråkigt på våra bussresor och att det finns en oerhörd sakkunnighet bland Rögles grabbar om allsköns världsliga kunskaper. Fan vet om jag inte ser fram mot fler bussresor nästa säsong....
Användarvisningsbild
The Punisher
Inlägg: 592
Blev medlem: 070508 kl 21:33

Det tisslas...

Inläggav The Punisher » 080409 kl 23:21

Användarvisningsbild
Reading1
Inlägg: 540
Blev medlem: 070509 kl 07:34
Ort: Angel Island

Det tisslas...

Inläggav Reading1 » 080603 kl 16:21

Det tisslas om att polisen tillsammans med SHL, eller Svenska Hockey Ligan har kommit fram till den dresscode man ska ha på sig för att "passa in" som ishockeysupporter. Dresscoden är hockeytröja, halsduk och allt som visar tillhörighet till laget. Fine, för dom som gillar detta. För er andra som gillar att gå i "vanliga" kläder, d.v.s modeinriktade kläder från UK eller Italien, och bära dessa även på match, då kan ni räkna med att bli uthängda som potentiella knarkmissbrukare. I kartläggningen framkommer det att det är "mycket troligt" att denna typ av människa har offantliga drogproblem, och ska behandlas med batong och kontroller.
Hade man haft sådana förutfattade meningar om andra grupper av människor i vårt samhälle så hade man knappast räknats som "rumsren".
Personligen skulle jag själv kunna ha exakt samma förutfattade mening om människor i "Pippi Långstrump-peruk", lösnäsor, och diverse speedade trumslagare. Jag skulle definitivt misstänka att dessa människor går på stark farmaceutiska preparat, men vad vet jag....När sedan män i höga medelåldern går på ishockey för att titta på 14-åringa "gogo" tjejer "som en del av underhållningen", och får sitta och klappa händerna till "klappa händerna när du är riktigt glad..." då vet i fan vilken "etikett" jag skulle satt på dom människorna. Men som sagt fördommar är förbehållet SHL och ordningsmakten. Säsongen börjar närma sig boys!!
Användarvisningsbild
Reading1
Inlägg: 540
Blev medlem: 070509 kl 07:34
Ort: Angel Island

Det tisslas...

Inläggav Reading1 » 080801 kl 14:23

AIA-grabbar bostadslösa??
Det tisslas om att välkända AIA-profiler har närmat sig ytterligare ett steg mot avgrunden.
Först ut hade vi en junior, som plötsligt en dag och utan förvarning stod utan bostad. Spekulationerna är många om varför junioren så snabbt måste lämna sin lägenhet i de centrala delarna av Ängelholm. Nu tisslas det om att ynglingen som naturligtvis vill vara moderiktigt klädd, helt enkelt hade svårt med matematiken och när diverse inköp hade gjorts så fanns det inga pengar kvar till hyran.
Undertecknad kan nu avslöja att den nyinflyttade hyresgästen var mäkta imponerad av hur schysst lägenheten såg ut. Jag citerar: " Man kunde inte tro att tvättmaskin eller spisen hade använts vid något tillfälle". Helt korrekt iakttagelse, det hade den inte heller trots 14 månaders vistelse i lägenheten...Nu får morsan baka bullar och föda ynglingen med hemlagad mat igen. Dessutom så finns det ju en möjlighet att de eleganta kläderna tvättas i rätt temperatur..
Det tasslas: Nu till den stora skrällen. För inte ofta inträffar det väl att en profil i AIA som vi (i dessa tider med ålderfixeringar) lätt kan benämna "Den äldre äldre". Äsch, vi kan benämna honom som AIA-äldst så sparar vi långa utläggningar om exakt ålder. Denna man har nyligen fått sällskap av en "yngre ung dam" i sin lya. Bopåsarna slogs ihop, och lyckönskningarna har strömmat in från AIA-håll. Profilen blev dock inte gammal i sin egen lägenhet. "Hon ska ha tjejparty, så jag flyttar hem till morsan i några dagar..." Några dagar?? "Ja, till att börja med............."
Det var ett jäkla lång tjejparty tycker vi, och nu är vi många som undrar om utrymmet i lägenheten var för litet för två, eller om det har öppnats annan verksamhet som bör döljas bakom svarta gardiner. Profilen har ju varait på besök vid flertalet tillfällen i Hamburg och då oftast tagit sin dagliga bira vid Reeperbahn..
Vi hoppas att bostads-situationen löses för dessa båda profiler så att full koncentration kan läggas på det viktiga i livet: Livet kring Rögle BK
Användarvisningsbild
yokobay
Inlägg: 172
Blev medlem: 071013 kl 16:38
Ort: Höganäs
Kontakt:

Det tisslas...

Inläggav yokobay » 080815 kl 00:41

En av AIA´s största profiler har siktats långt "hemifrån".

En säker källa har uppgett sig ha sett Punisher smyga runt mellan hyllorna på City Gross i Höganäs. Kanske har Punisher äntligen gett upp hoppet om att Östra Ljungby ska växa som ort och bestämt sig för att dra flyttlasset till Kulla Halvön??
Användarvisningsbild
ctg
Inlägg: 1029
Blev medlem: 070509 kl 13:07
Ort: Nol, Ale.
Kontakt:

Re: Det tisslas...

Inläggav ctg » 080815 kl 18:26

Användarvisningsbild
bakomfumlare
Inlägg: 2166
Blev medlem: 070510 kl 21:23
Ort: Lillehammer, Noreg

Inläggav bakomfumlare » 080815 kl 21:35

Användarvisningsbild
ctg
Inlägg: 1029
Blev medlem: 070509 kl 13:07
Ort: Nol, Ale.
Kontakt:

Inläggav ctg » 080816 kl 12:31

Användarvisningsbild
Ivanov
Inlägg: 539
Blev medlem: 070509 kl 00:27
Ort: Angel Island

Inläggav Ivanov » 080816 kl 17:02

Användarvisningsbild
ctg
Inlägg: 1029
Blev medlem: 070509 kl 13:07
Ort: Nol, Ale.
Kontakt:

Inläggav ctg » 080818 kl 20:34

AIAstellan
Inlägg: 780
Blev medlem: 070518 kl 09:16

Inläggav AIAstellan » 080902 kl 20:03

Användarvisningsbild
Agent Bulldogg
Inlägg: 159
Blev medlem: 070508 kl 23:48
Ort: Ängelholm

Inläggav Agent Bulldogg » 080908 kl 23:11

Det tisslas om att en av AIA:s yngre (nåja) medlemmar har blivit förbjuden av sin sambo att åka till bortamatchen i Göteborg den 29:e.
Allt pågrund av den kommande förlovningsdagen som tenderar att ligga på exakt samma datum som taket ska lyfta i Scandinavium.

Krossade drömmar om en fantastisk upplevelse i Göteborg på sektion M rinner ut i en ångestfylld kväll hemma sneglandes på Text-TV,
eller i bästa fall 15 minuter från en Canal + sändning.
Användarvisningsbild
Producenten
Inlägg: 390
Blev medlem: 070808 kl 20:29
Ort: Skånes hjärta

Inläggav Producenten » 080915 kl 11:17

Det Tisslas:
Det tisslas om en sammankomst med Rögle boys i partytält..där kvällens aktivitet var bl.a. grillning. Stämningen var hög och intagandet av brun lemonad var måttlig!!??..Anslutande grabbar som varit på "förfest" höjde stämningen ytterligare. Vi kan kalla dem Broder 1, Broder 2 och Båtfestfixaren.

Broder 1 hade p.g.a. dålig kastrullhantering i köket lyckats med konststycket att skada sig så illa att en sjukskrivning var på sin plats. (Ja, detta hände ju inte denna kväll måste tilläggas utan skadan var redan skedd så att säga innan ankomst). Denna skada gjorde det möjligt att medverka denna afton

Broder 1 och Broder 2 blev alldeles lyriska över att partytältet anslutits till garaget och porten var givetvis öppen. Då garaget bl.a. innehåller verktyg och maskiner så blev dessa herrar helt saliga. Broder 1 fattade mod (det låter bättre så) att fråga fastighetsägaren om denna hade en motorsåg..Denna svarade vänligen men bestämt nej.. Nåja skam den som ger sig. På egen upptäcksfärd bland vinkelslipar, sticksågar och annat vasst plockades slutligen cirkelsågen fram...nu skulle bara ett objekt hittas. Snabbt och gjort så blev Ynglingen för aftonen (ja han har kallats så många gånger tidigare i olika sammanhang) av med kepsen. Skärmen försvann och så även kepsen. Letandet tog fart och alla var förbryllade hur en keps kan försvinna på detta sätt..spårlöst!!. Nåväl sällskapet hade tur då man hade medverkan av en van hantverkare låt oss kalla honom Hårfager som slutligen fick den geniala idén att undersöka cirkelsågen.. Jodå där inne satt den så fint..Demontering krävdes och utfördes och vips hade kepsen återfunnits..Inte i nyskick, men dock. Ynglingen lugnade sällskapet med orden "jag har fler hemma".
Användarvisningsbild
Reading1
Inlägg: 540
Blev medlem: 070509 kl 07:34
Ort: Angel Island

Det tisslas

Inläggav Reading1 » 081026 kl 09:03

Det tisslas om... Nya Wermlands tidning är ännu en av dessa skvallertidningar som har tre favoritområden att srkiva om. Plats 1 kommer skriveriet om Idol, på delad andra plats kommer skriverier om Allsång på skansen, fadde/Linda Rosing och på tredje plats kommer idrottsfans som ses som "troublemakers"
Efter att tidningen stått utanför en pub där 12 Röglesupporters satt och fuktade struparna, fann man snart en liten artikel att skriva. Frågan är dock vad det fanns att skriva om.
Vi reder ut begreppen och vill Nya Wermlands tidning kopiera materialet och sätta i tryck så är det väl okej, men knappast spännande.
De 12 hjältarna satt på krog varav 3 stycken(!) drack coca cola då det turades om med bilkörningen. Många nyfikna studerade den lilla skaran med den konstiga dialekten. Ännu fler nyfikna dök upp utanför puben, och snart stod det 25 stycken killar som inte alls tyckte att man skulle ha skåningar i staden. Man tyckte helt enkelt att det inte är tillåtet att hålla på Rögle inför dagens match.
Efter att Röglefansen upptäckt att man var beskådade så hälsades fönstertittarna med dom välbekanta orden "hallau boys..."dessutom gick några av fansen ut för att se vad som var så exotiskt med denna samling. Samtliga grabbar från hela Värmland fick då bråttom hem. Nu kan AIA avslöja vad som fick de unga männen att snabbt ta sig därifrån. Det var varken ansamlingen av Röglefans som sådan eller den konstiga dialekten. Nä , vi kan istället av slöja att med i samlingen fanns den numera riksbekante "junioren". Junioren har ett stort intresse av att med charm och list närma sig det motsatta könet, och även om det blir ett antal nej tack på vägen så både räcker det och blir över. Killarna sprang hem och låste om sig noga övervakande över sina flickvänner. Nu blev även ordningsmakten i Karlstad nervös för vad händer om en sådan charmör skulle träffa på någon av "ordningsmaktsfruarna". Dessutom hade ju flertalet av grabbarna inte klapphatt och morötter på näsan på sig och då anas det alltid fara. Nåväl 6 polisbilar kallades till platsen, och genom identifikation så hade man snart kartlagt vem "junioren" var. Således blev en "icke-händelse" en stor angelägenhet i hela Värmland. Junioren tilläts aldrig närma sig någon av det motsatta könet, men känner vi honom rätt så kanske det blev en "da-capo" på händelsen efter hemomst till Ängelholm. Då för 2 veckor sedan, vaknade ynglingen upp med 4 nakna blondiner bredvid sig. Detta är dock en helt annan historia, och så länge han inte går under namnet idol-junioren" så lär det heller inte vara intressant för masmedia att skriva om just denna del av historien.....
Användarvisningsbild
Reading1
Inlägg: 540
Blev medlem: 070509 kl 07:34
Ort: Angel Island

Det tisslas...

Inläggav Reading1 » 081225 kl 11:53

Det tisslas om att Tommy Claesson fyller år här i dagarna. Då vi nyligen uppmärksammade den forne Rögle-idolen Dave Poulin, så är det väl inte mer än rätt att också uppmärksamma "headmastern himself".
Tommy Claesson spåddes tidigt som en ung talang inom sporten ishockey. Som ung var han vindsnabb på grillorna, med en lysande speluppfattning. Tyvärr var han något klent fysikst byggd, vilket bland annat innebar att Sverker Torstensson på en träning tacklade Tommy så illa att han stukade tummen. Tommy är dock mannen som inte ger upp så lätt, och redan på nästa träning så tunnlade han Sverker vid tre tillfällen.
För att kunna ta det där sista lilla steget upp till A-laget beordrades Tommy att satsa mer på styrketräning och rätt kosthållning. Tommy tog detta på fullt allvar och började redan efter säsongsslutet att sätta upp egna menyer. Frukosten bestod oftast av smörstekt bacon och vita bönor och detta sköljdes ner med mjöd. Till middag serverades allt som ofta ett stekt vildsvin som Tommy själv hade strypt efter långa brottningsbataljer med vildsvinet. Tommy tränade snabbt upp en bringa och överarmar som få hade i ishockeyvärlden på den tiden. Dock hade snabbheten avtagit i samma takt som den fysiska träningen börja ge resultat.
I en av övningarna som handlade om att ta sig från en sida av kortsidan på rinken till dena andra, med 4 koner som man skulle åka slalom mellan, så klockades tiden 2 min 38 sekunder. Det var en av de mest långsamma tider som uppmätts på en ishockeyrink. Tränaren vid tidpunkten hade ändå fattat tycke för Tommy, och han fick således ändå behålla sin position i laget, trots att speeden nu var på en helt annan nivå. Tuffingar som Paavo Rivilä och Sverker Torstensson fick dock känna av Tommys "nya" fysik. På träningarna sparades det inte på krutet vilket gjorde att Rögle under 70- och 80-talet ständigt hade en lång skadelista. När nye hårdingen och amerikanen Ted Sator anlände som tränare till Rögle så möttes Tommy av tummen upp från den benhårde amerikanen. När Ted sedermera fick se att skridskoåkningen var i klass med "poppes" (Poppe var en figur som ofta figurerade med skridksor på som supporterinnen på isen för att leda publiken), så fick Tommy beskedet att han fick se sig om efter en annan klubb. Tommys världs rasade ihopa, för det fanns ju bara ett lag i hans hjärta. Tommy tog helt sonika tag i Ted Sator och virade honom runt en lyktstolpe. Efter denna händelse så har aldrig någn sett Tommy med skridskor på sig. Hans plats är numera på ett tryggt avstånd från isrinkarna.
Någon påstod att Tommy hade gått under benämningen Obelix, när han tryckte i sig som mest vildsvin, men denna del av historien tror vi inte en sekund på.
Grattis Tommy, vi glömmer aldrig dina insatser för Rögle, på och utanför isen...
Användarvisningsbild
Belix
Inlägg: 1528
Blev medlem: 040721 kl 12:05
Ort: Malehall
Kontakt:

Inläggav Belix » 081225 kl 12:13

Man blir lite konfunderad.
Mina memoarer är inte tänkta att publiseras innan min 100 årsdag dom finns förvisso nedtecknade fram till dags datum i en kodad fil på datorn.
Men återigen kommer dold kunskap fram i Rögleleden, denna gång visar Reading 1 sina tekniska och stora kunskapeper i hacking.

Vi har länge misstänkt att det varit en rökridå när han talat om sin oförmåga att hantera någonting som innehåller någon form av electronik, men i dag avslöjade han sig grundligt.

Men tack för en sann och spännande beskrivning av min första tredjedel av livet. Tack för att du utelämnade mina pinsamma ögonblick inom Rögle och i ishallarna
Användarvisningsbild
ctg
Inlägg: 1029
Blev medlem: 070509 kl 13:07
Ort: Nol, Ale.
Kontakt:

Re: Det tisslas...

Inläggav ctg » 081227 kl 16:08

Användarvisningsbild
Reading1
Inlägg: 540
Blev medlem: 070509 kl 07:34
Ort: Angel Island

Bisarra böjelser

Inläggav Reading1 » 090117 kl 12:27

Det tisslas... Bland Rögelfans har det alltid funnits en förkärlek av diverse bisarra böjelser. Denna gång uppmärksammar vi en av dessa personer. Mattespurs är en av de mest trogna ståplatssupportrar som funnits i shallen de senaste åren. Ett tag trodde vi inte att det fanns annat i livet än just Rögle och det hårt prövade laget Tottenham Hotspurs i denne persons liv. Förvåningen var därför stor när det i lokalblaskan gjordes ett helsidesreportage om 5 vinterbadare i Höganäs-trakten. Att frivilligt slänga sig i vattnet när det blåser 14 sekundmeter och lufttemperaturen är omkring minus 4 grader höjer ögonbrynen från många av oss. Där låg i varje fall "Spursaren" till synes glad över att få bada med pingviner och sälar, och låta isblocken massera hans rygg. Denna del av historien skulle kunna vara slut här, och vi hade säkert givit MatteSpurs tummen upp för sitt mod och tålighet av smärta. Några dagar senare dök dock MatteSpurs upp på nytt på bild i tidningen..och nu anar vi att detta inte är en slump. Vid noggrannare undersökning visade det sig att Spursaren vid båda tillfällen ringt upp lokalredaktionen för att som han framförde det: "Ni kan väl ta en bild eller två....vem vet man kanske blir lite känd" Det här måste räknas som en av de riktigt bisarra böjelserna som finns bland Rögefans. För när vi andra supporters helst skyggar för media, så har vi en katt bland hermelinerna som till varje pris vill synas i alla möjliga sammanhang. Vad blir nästa steg?? Ska du söka till "Bonde söker fru". Ska du ringa upp TV för att få sitta med Niklas Wikegård i hockeystudion? Eller ska du göra som många andra B-kändisar..slänga kläderna för lite utvik i cafè. Vi tror mest på det sistnämnda...men bada inte kallt innan du gör det....
Användarvisningsbild
matte_spurs
Inlägg: 654
Blev medlem: 070704 kl 20:19

Inläggav matte_spurs » 090117 kl 15:50

Användarvisningsbild
perry2
Inlägg: 2243
Blev medlem: 070704 kl 10:49

Inläggav perry2 » 090117 kl 15:53

Användarvisningsbild
Yr
Inlägg: 353
Blev medlem: 080417 kl 09:59

Inläggav Yr » 090117 kl 15:56

Användarvisningsbild
Reading1
Inlägg: 540
Blev medlem: 070509 kl 07:34
Ort: Angel Island

Det tisslas om "musik"

Inläggav Reading1 » 090123 kl 07:36

När Rögleboysen inte står och skrålar och skönsjunger på läktaren, så är vi i det civila som vilka människor som helst (kanske förvånar en del...). Med andra ord så finns det andra intressen som musik, litteratur, mode, resor, ädla drycker i var och varannan persons liv. När en kvällstidning för några dagar sedan uppmärksammade vår egen tränare Peter Johansson, så framkom det att den gode Peter nästan var totalt ointresserad av musik. Han hade enligt uppgift inte köpt en skiva på 25 år, och detta genererar ju mig en straffspark.
För det tordes ju finnas få människor i Röglefamiljen som har sämre musikintresse, dock måste vi uppmärksamma en av dom.
En äldre Röglesupporter med passion för Rögle, men med ett intresse av musik som kan få min avlidna gammelmormors mor att framstå som rena musikvidundret, upptäcktes för ett antal år sedan.
Skivsamligen bestod av 3 LP-plattor (ni vet de där som man fick sätta ett stift till för att det skulle komma ljud)
"Skivsamlingen" bestod av Björn Skifs, Kim Wilde och Michael Jackson. Thats it....Vi utelämnar naturligtvis personens namn av förklarliga skäl

Återgå till "Off Topic"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster