Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Trådar om gamla, nuvarande och kommande ("Silly Season") spelare, ledare och profiler i Rögle.
Användarvisningsbild
GrönvitaMike
Inlägg: 3619
Blev medlem: 160519 kl 18:46

Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav GrönvitaMike » 161231 kl 15:43

Man blir lite paff när man tänker på hur många spelare som har blommat ut efter att ha lämnat vår klubb.
Såg man inte potentialen?

Alexander Bergström - Gjorde 36 poäng på 48 matcher +6 i allsvenskan. RBK såg inte potentialen.
Numera landslagsman och toppspelare i SHL.

Jesper Jensen - Gjorde 57 poäng på 59 matcher +13 i allsvenskan senast. Det blev bara 17 SHL-matcher i Rögle som förstördes av skador. RBK missade potentialen.
Har exploderat i Brynäs. 25 poäng på 29 matcher +15 och lovord av Brynäsfansen.

Erik Thorell - Skralt med speltid i RBK i tredje- och fjärdefemman och ynka 11p. Går till KHK säsongen efter och gör 30 poäng på 42 matcher och bidrar till att de tar steget upp.
Säsongen efter blommar han ut i Karlskoga och gör 58 poäng på 57 matcher +19. Numera en pålitlig målskytt i Liiga.
Hur kommer det sig att RBK inte såg den här potentialen utan lät honom brunka i fjärde med minimal speltid?

Linus Persson - Allsvenska RBK tror inte på honom och missar potentialen. Han lämnar för Karlskoga där han fullständigt öser in poäng och blir en av allsvenskans bästa centrar under flera säsonger. Numera en hyfsad SHL-forward i Färjestad.

Niklas Hansson - Bänkad emellanåt i allsvenska RBK. Några månader senare går han in i första backpar i Hv71 och vinner deras interna poängliga bland backarna.

William Nylander - Utlånad till RBK som inte trodde på honom tillräckligt. Modo tar tillbaka honom och lånar ut honom omgående till Södertälje, där han visar klass och gör 19 poäng på 17 matcher (varav 11 mål). Säsongen efter 20 poäng på 21 matcher i SHL med Modo. Varför gav Rögle honom inte mer förtroende som SSK gjorde där han fullkomligt öste in poäng och var allsvenskans bästa forward?

Fabian Brunnström - RBK såg inte potentialen. Gick till div.1 där han öste in poäng. Fick chansen i SHL i FBK säsongen efter och drämde in 37 poäng på 54 matcher och därefter NHL-spel.

Sebastian Stålberg - Skralt med speltid i en fjärdeformation i allsvenska Rögle.
Numera en evighetsmaskin i SHLs bästa lag Frölunda.

Daniel Sondell - Fick det aldrig att lossna i Rögle. Går till Örebro och blir en av SHLs bästa offensiva backar och spelar till sig ett NLA-kontrakt.

Emil Molin - Spel i Rögles fjärdefemma i allsvenskan där han gör 9p på 50 matcher -4. Ett år senare i förstafemman i allsvenska Modo med 24 poäng på 31 matcher +9.

Emil Kristensen - Bänkad i Rögle och får lämna. Ordinarie året efter i topplaget Linköping. Fick 3/5 i betyg av en LHC-skribent som summerade hösten.

Henrik Björklund - Fick inte förlängt i allsvenska RBK. Säsongerna efter öste han in poäng och mål i Karlskoga och är sedan dess en toppspelare i allsvenskan.

Sen finns det bubblare som typ Lindskoug och Aleardi men jag känner inte att de platsar på listan (ännu).
Martinsson, Rosén, Everberg, Lilja, Zaar, Brithen mfl behöver inte nämnas eftersom de presterade bra hos oss.
Användarvisningsbild
Mygel
Inlägg: 2838
Blev medlem: 070509 kl 07:58
Ort: Skåne
Kontakt:

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav Mygel » 161231 kl 23:34

Sen kan man göra en lika lång lista över de som försvann och som aldrig blev något. Ofta handlar det om tillfälligheter. Annan roll, personlig mognad, annat spelsystem, andra medspelare, trivsel utanför isen, etc etc.
Användarvisningsbild
Flying Farang
Inlägg: 630
Blev medlem: 150401 kl 21:55
Ort: Krungthep Mahanakorn

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav Flying Farang » 170101 kl 10:08

Sen kan man ju också göra en lista på spelare som andra klubbar inte trott eller satsat på och som sedemera blommat ut i RBK, i dagens trupp tänker jag då på Rensfeldt, Wännström, Cehlin...

Så att RBK skulle vara sämre än andra klubbar på den punkten tror jag inte på. Tillfälligheter är det som avgör.
qp
Inlägg: 602
Blev medlem: 070510 kl 12:50

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav qp » 170101 kl 12:27

Flying Farang skrev:Sen kan man ju också göra en lista på spelare som andra klubbar inte trott eller satsat på och som sedemera blommat ut i RBK, i dagens trupp tänker jag då på Rensfeldt, Wännström, Cehlin...

Så att RBK skulle vara sämre än andra klubbar på den punkten tror jag inte på. Tillfälligheter är det som avgör.


Men Mike tänker inte så, han är mest intresserad av att hitta fel på spelare, ledare och hela organisationen i klubben. Hans inlägg är till 97% negativa och jag begriper inte varför han inte lämnar detta forum och går till någon annan klubbs forum, typ Aik, Vik, Mif, Vf etc etc.

Undrar hur han kommer att reagera när han får veta att Timothy lånas ut till Timrå???
Användarvisningsbild
Flying Farang
Inlägg: 630
Blev medlem: 150401 kl 21:55
Ort: Krungthep Mahanakorn

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav Flying Farang » 170102 kl 09:50

Sen är det givetvis också en fråga hur länge man ska vänta på att en talang ska "blomma" ut. Vi har exempelvis David Åslin i årets trupp, han har tidiagre spelat i SHL meed både Leksand och Lökers men inte fått det riktig att lossna. Men de flesta ser ju vilken inneboende talang det fins där.

Kontraktet går ut i vår, då är frågan om vi ska förlänga med Åslin ifall han nu inte fått det till att lossna i vår?
Gör vi det och "inget" händer så är det ju fel enligt experterna att förlänga och blockera en plats för ett nyförvärv/junior, släpper vi honom och han får de där sista bitarna att falla på plats och gör succé så är det ju fel det också så hamnar han på GIT´s lista nästa år...

När det gäller Jensen så var det nog miljöombytet som behövdes, jag vet det snackades not om att han skadade sig under kvalspelet och de påverkade honom hela förra säsongen men jag tror nog att miljöombytet, ett annat träningsupplägg och ganska låga förväntningar från början som gjort att han blommat ut i Brynäs. tråkigt för RBK men kul för Jensen.

Emil Kristensen visade heller inget speciellt när han var här och spenderade väl största delen av förra säsongen utlånad till Oskarshamn, jag såg ingen här som ville förlänga med honom i våras och en hel del blev förvånade när LHC signade honom.

Man kan inte ha ett dussin övertaliga spelare på kontrakt av rädsla att de skulle kunna blomma ut i andra klubbar...
Användarvisningsbild
ogilthorpe
Inlägg: 3237
Blev medlem: 070509 kl 19:39
Ort: Ängelholm
Kontakt:

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav ogilthorpe » 170102 kl 12:09

Svårt det där. Handlar ju också om vilken roll och hur stort förtroende man får från tränarhåll och även var i utvecklingskurvan man befinner sig. Går ju inte heller att vänta hur länge som helst. Sedan är det väl så att vissa spelare helt enkelt får det att stämma bättre i annan klubb - Alexander Bergström är ett bra exempel, han passar bevisligen bättre i KHK där han har en annan roll.

Jesper Jensen kan jag verkligen sörja, med tanke på hur otroligt mycket klubben trodde på honom säsongen innan han blev skadad och då man verkligen ville bygga kring honom under "skadesäsongen", så kanske man kunde haft lite is i magen där. Men samtidigt, det var ju en dyr säsong att ha honom på skadebänken så länge. Svårt fall.

Jag är mer brydd kring att spelare från egna leden som tappas bort på vägen. Spelare som inte släpps fram tillräckligt eller som får fel roll. Jag påstår inte att det är lätt att matcha in juniorer i A-laget för det är det inte, men det är ju en jäkla skillnad på att gå från producerande PP-spelare i förstalinan i J20 med mycket istid, till en mer begränsad, defensiv roll i fjärde. Men där ju också "problemet" med att spela i SHL, där klivet blir än större än i allsvenskan. En samarbetsklubb neråt hade ju varit önskvärt.
Användarvisningsbild
GrönvitaMike
Inlägg: 3619
Blev medlem: 160519 kl 18:46

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav GrönvitaMike » 170102 kl 19:57

Miljöombyte spelar såklart in. I Jensens fall spelar han numera i ett topplag med bättre medspelare än han hade i RBK. Både han och Everberg hade inte presterat lika bra i RBK i år som de gör i sina respektive klubbar. Tycker dock att man gav upp Jensen lite för lättvindigt. Potentialen har man kunnat skåda och tar man skadorna i beräkningen + att RBK presterade som skit i de 17 matcherna han medverkade i så kanske man skulle haft lite is i magen. Han lär inte ha varit överdrivet dyr heller. Vi hade inte direkt gott om spelskickliga centrar med stor potential.

Bergströms utveckling hade nog inte många kunnat förutspå. Visst, han har alltid varit hyfsad, men att han skulle växa ut till en landslagsspelare och prestera så bra i SHL trodde man kanske inte.
Han har fan många likheter med Jensen. Men som spelare rankar jag nog Bergström högre. Han har tydligare spetsegenskaper.

Kristensen hade varit medioker hos oss i år. Det är lättare att försvara i ett topplag som LHC med mycket puckinnehav än i ett RBK där man tillbringar mycket tid i egen zon.
Almen t.ex. hade nog kunnat bli en "Rahimi" i LHC medan han är på gränsen till dålig hos oss. Laget/Klubben gör ofta spelaren.
Låt Liljegren lira i typ Skellefteå så ska ni se... RBK blir straffade direkt när han gör ett felpass t.ex. I Skellefteå har han råd att misslyckas för det är ett starkt kollektiv som inte drabbas lika
hårt av individuella misstag. Liljegren är i en fas där han behöver lite medgång och självförtroende. När han får det svart på vitt att han är lite bättre än alla andra så blir det nog en ketchupeffekt
och vi har fostrat ännu en "Hampus Lindholm".
Senast redigerad av GrönvitaMike 170103 kl 13:51, redigerad totalt 1 gång.
Användarvisningsbild
Ramones
Inlägg: 299
Blev medlem: 131003 kl 20:26
Ort: Malmö

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav Ramones » 170103 kl 12:28

Samarbete med Kristianstad kanske hade varit ngt ......om nu inte Rövgökarna har dom oxå på sin partnerlista
Användarvisningsbild
GrönvitaMike
Inlägg: 3619
Blev medlem: 160519 kl 18:46

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav GrönvitaMike » 170103 kl 13:48

Ramones skrev:Samarbete med Kristianstad kanske hade varit ngt ......om nu inte Rövgökarna har dom oxå på sin partnerlista
De är för långt ner i systemet tycker jag. Våra spelare kommer inte att utvecklas i div.1.
Ser hellre ett samarbete med typ Timrå så att man kan sno åt sig deras talanger ;-)
Nä men Oskarshamn skulle inte vara fel. Ett bra allsvenskt lag som ligger relativt nära.
Användarvisningsbild
Oi!
Inlägg: 246
Blev medlem: 150417 kl 21:17

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav Oi! » 170103 kl 16:58

GrönvitaMike skrev:
Ramones skrev:Samarbete med Kristianstad kanske hade varit ngt ......om nu inte Rövgökarna har dom oxå på sin partnerlista
De är för långt ner i systemet tycker jag. Våra spelare kommer inte att utvecklas i div.1.
Ser hellre ett samarbete med typ Timrå så att man kan sno åt sig deras talanger ;-)
Nä men Oskarshamn skulle inte vara fel. Ett bra allsvenskt lag som ligger relativt nära.


man borde se till att HHC avancerar i seriesystemet för att sedan ha dem som sammarbetspartner. Kanske lite för mycket pengar som går åt om man skulle omsätta det men varför inte? Skylle gynna den nordvästskånskahockeyregionen.
Användarvisningsbild
GrönvitaMike
Inlägg: 3619
Blev medlem: 160519 kl 18:46

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav GrönvitaMike » 170103 kl 17:35

Oi! skrev:
GrönvitaMike skrev:
Ramones skrev:Samarbete med Kristianstad kanske hade varit ngt ......om nu inte Rövgökarna har dom oxå på sin partnerlista
De är för långt ner i systemet tycker jag. Våra spelare kommer inte att utvecklas i div.1.
Ser hellre ett samarbete med typ Timrå så att man kan sno åt sig deras talanger ;-)
Nä men Oskarshamn skulle inte vara fel. Ett bra allsvenskt lag som ligger relativt nära.


man borde se till att HHC avancerar i seriesystemet för att sedan ha dem som sammarbetspartner. Kanske lite för mycket pengar som går åt om man skulle omsätta det men varför inte? Skylle gynna den nordvästskånskahockeyregionen.
Absolut.
Användarvisningsbild
Ramones
Inlägg: 299
Blev medlem: 131003 kl 20:26
Ort: Malmö

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav Ramones » 170103 kl 19:10

Men om KIK fortsätter på inslagen väg....så är dom en nivå högre än HHC,
Samt RBK bör vidga sina vyer om man planerar en långvarig tid i SHL,
Trots allt där finns dom som inte har ngn NV Skånsk anknytning mer än RBK!!!!
Tuborg
Inlägg: 942
Blev medlem: 070508 kl 21:19

Re: Spelare som RBK inte trott på och som blommat ut i andra klubbar.

Inläggav Tuborg » 170104 kl 20:09

Kristianstad är en klassisk Miffo region (Liljegren undantaget). Det bästa vore att få HHC till HA. Hade varit grymt bra för RBK.

Men som jag ser det egentligen borde Rögle ha ett samarbete med NHL laget MIF Redhawks, De är ju universums bästa lag så de borde ha någon världspelare över till RBK. Storm hade skjutit Rögle till SM GULD till SM GULD år efter år efter år.

Återgå till "Röglespelare"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 4 och 0 gäster